Missie

Missie

Arend Lunenborg zag de laatste jaren steeds vaker studenten met bleke wangen, diepe wallen en een gejaagd, onzeker gemoed. Gek, dacht Arend. Dat jongeren in de kracht van hun leven vaak vermoeid zijn en stress gerelateerde klachten hebben. Een logisch gevolg was vaak dat studieresultaten achteruit gingen en motivatie wegzakte.

In zijn zoektocht naar een oplossing voor zijn studenten kwam Arend uit bij Sportrusten. En een programma voor volwassenen met ademhalingsoefeningen en koudetraining. Arend ging het zelf doen en was flabbergasted: ‘Wauw dit werkt echt. Dit moeten jongeren ook weten!’

Dus Arend moedigde zijn studenten aan om ademhalingsoefeningen te doen en koud te douchen en de reacties van de studenten waren tot zijn verrassing laaiend enthousiast.

Nu is het de missie van Arend om zo veel mogelijk studenten in Nederland te leren wat voor effect ademhalingsoefeningen, koudetraining en kennis over de fantastische werking van je brein hebben op de concentratie en het gemoed van studenten en jongeren.

Samen met Koen de Jong van Sportrusten heeft Arend een mooi programma ontwikkeld van 30 dagen en nu gaan ze langs Nederlandse scholen om 100.000 studenten te enthousiasmeren.